Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Yücel, ülke genelinde... terör ile mücadelenin önemine dikkat çekerek, bu konunun sadece siyasi parti meselesi olmadığını vurguladı. Yücel, “Terörün bitirilmesi hepimizin ortak temennisidir" dediği açıklamalarda, ülkenin güvenliği ve toplumsal barış için birlikte hareket etme gerekliliğini dile getirdi. Yücel, bu konudaki düşüncelerini, geniş bir kitleyle paylaşarak, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Yücel’in açıklamaları, terörle mücadelenin yalnızca iktidar veya muhalefet işi olmadığını, herkesin güvenliği için ortak bir çaba gerektirdiğini açıkça ortaya koyuyor. Siyasetçilerin, toplumu kamplaştırmak yerine birleştirici bir dil kullanmaları gerektiğini belirten Yücel, “Sadece siyasi partiler değil, sivil toplum kuruluşları, kamuoyunu temsil eden tüm aktörlerin de bu mücadelede sorumluluk alması gerekiyor” ifadesinde bulundu. Bu, birlikte hareket etmenin ve dayanışmanın önemini vurgularken, hükümetin de bu konuda gerekli adımları atması için baskı yapmanın önemine işaret etti.
CHP’li Yücel, toplumsal barışın sağlanması için atılması gereken adımlara dair de çeşitli önerilerde bulundu. Eğitimde daha fazla kaynak ayrılması, gençlerin sosyal hayata ve istihdama kazandırılması gerektiğini vurgulayan Yücel, “Bu toprakların gençleri, terörle mücadelede en önemli güç kaynağımızdır. Onlara yatırım yapmalıyız” dedi. Uyuşturucu ile mücadelenin etkin hale getirilmesi, cezaevlerinden yeniden topluma kazandırma projelerine destek verilmesi gerektiğini belirterek, dayanışma içinde hareket etmenin ve tüm toplumun bu mücadeleye katılımını sağlamanın önemine dikkat çekti.
Yücel’in, “Bizler bir arada durduğumuzda, terörü bitirmek için en büyük gücü oluştururuz. Ülkemizin dört bir yanındaki insanlarımızın da bu konuda hemfikir olduğuna inanıyorum” sözleri, bu konuda toplumsal bir çağrı niteliği taşıyor. Farklı siyasi görüşlerden herkesin, ülke savunmasını ve toplumsal barışı önceliklendirmesi gerektiğini ifade eden Yücel, terörün neden olduğu derin yaraların ancak birliktelik ile sarılabileceğini belirtti.
Yücel’in açıklamaları, Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyan bir anlayışı temsil ediyor. İlerleyen günlerde bu konudaki siyasi gelişmeler ve toplumun bu konudaki duyarlılığı, Türkiye’nin ortak geleceği açısından belirleyici olacak. Terörle mücadelede ortaklaşmanın getireceği başarının, sadece siyasi tartışmalarla değil, toplumsal bilinçlendirme ile mümkün olduğunu ifade eden Yücel, bu mücadelenin herkesin sorumluluğunda olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.
Sonuç olarak, terörle mücadelenin sadece siyasi bir mesele olmaktan çıkıp, toplumun tüm kesimlerinin iş birliği yapması gereken bir süreç olduğunu vurgulayan CHP’li Yücel, “Terörün sona ermesi için el birliği ile çalışmalıyız. Bu mücadele hepimizin ortak temennisidir” mesajını vererek, toplumu bu alanda birlik olmaya davet etti. Henüz çok yol kat edilmesi gerektiğini belirten Yücel, yıllardır süregelen bu sorunun çözülmesi için kararlı adımlar atılması gerektiğine dikkat çekiyor.