Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi yeni projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Erdoğan, aile değerlerinin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların artarak devam edeceğini vurguladı. Bu kapsamda, ailelere yönelik destek programlarının genişletileceği ve yeni projelerin hayata geçirileceği belirtildi.
Erdoğan, ailelerin refah düzeylerinin artırılması için daha fazla destek verileceğini söyledi. Eğitim, sağlık, iş güvencesi gibi alanlarda ailelere yönelik yapılan çalışmaların artarak devam edeceğinin altını çizen Erdoğan, ailelerin mutluluğu ve huzuru için gereken her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.
Aile Yılı kapsamında hayata geçirilecek projeler arasında aile danışmanlık merkezleri, aile içi şiddetle mücadele programları, ailelere yönelik eğitim kursları ve aile sağlık merkezleri bulunuyor. Bu projelerin toplumun aile yapısını güçlendirmeyi hedeflediği ve ailelerin daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacağı belirtiliyor.